Putopisna tribina u Varaždinu – Putovanje je znanje


Evo i dok smo na putu radimo, zajedno sa ekipom iz udruge Oko svijeta pripremamo putopisnu tribinu Putovanje je znanje u Varaždinu, detalji u nastavku.

Putopisna tribina „Putovanje je znanje“ održat će se 23. travnja 2014. (srijeda) u cafe baru BARFLY (Varaždin, Vatroslava Lisinskog 3 (preko puta McDonaldsa), u organizaciji udruge „Oko svijeta“ i ekipe „Putoholičari“ .

Tribina „Putovanje je znanje“ promiče kulturu individualnih putovanja na kojoj će iskusni putnici kroz kratka predavanja predstaviti različite načine putovanja i svoja iskustva.

Tribina je centralno mjesto za pružanje i razmjenu kvalitetnih informacija i motiviranjem mladih da što više putuju.

„Osnovni cilj inicijative „Putovanje je znanje“ je promicanje kulture individualnih putovanja kao jednog od najboljih načina za stjecanje novih znanja.

Želimo pokazati da je uobičajeni strah i otpor prema odlasku na put u vlastitom aranžmanu nepotreban. Svjedoci smo da, dok putuje, mlada osoba ubrzano stječe nova znanja, postaje tolerantnija, odgovornija i spremnija za životne izazove. U razvijenim zapadnim zemljama, pogotovo zemljama EU-a, uobičajeno je i poželjno tijekom ili nakon studiranja otići godinu dana na putovanje. „ – rekao je Ivica Jujnović.

Putovanje je znanje u Varazdinu

PREDAVAČI:

Iva Mihalic i Branko Krčmar – Naizgled sasvim obični Međimurci, koji su svoje snove pretvorili u stvarnost i postali putoholičari. Iza sebe imaju popriličan broj kilometara diljem svijeta kroz, za sada, 36 zemalja. Sva putovanja organiziraju potpuno sami sa minimalnim troškovima. Svoju strast za putovanjima pretvorili su u neprofitabilan projekt kroz web stranicu www.putoholicari.rtl.hr gdje osim njihovih putovanja možete pratiti razne zanimljivosti iz različitih kuteva svijeta. Ali ono čemu su se najviše posvetili putem stranice je pomoć budućim putnicima – kako si sami mogu organizirati jeftino putovanje.

Hrvoje Jurić – mladi putopisac, koji je ove godine biciklirao preko Alpa pa sve do norveškog Nordkappa, iza sebe ima već nekoliko ozbiljnih putovanja biciklom. Osim toga, izdao je i putopisni roman “Marijanov put” koji se temelji na prošlogodišnjem bicikliranju oko Europe. Uskoro kreće u Afriku, a za iduću godinu godinu priprema proći biciklom uzduž cijelih Alpa.

PutoholicariHrvoje Juric

Boris Veličan – svjetski putnik, putopisac, novinar, producent, asistent, hedonist i avanturist, autor tri putopisne knjige: „Meni je svaki dan nedjelja“, „Odavde do Tralala“ i „Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše“, napisao više od stotinu putopisnih reportaža, snimio mnoštvo dokumentaraca, poštovatelj likova i djela braće Seljan, slavnih hodača i istraživača.

Kristijan Grubišić Gruba – jedan od osnivača udruge Nomadi. “Nomadi su ljudi i društva koji zbog kulturoloških, gospodarskih ili svjetonazorskih razloga nisu prihvatili sjedilački način života” tako i Gruba slijedi svoj put… Svaki slobodni trenutak provodi na stijeni, rijeci, planini ili biciklu, bilo u Hrvatskoj ili tuđini. Bio je na putu oko svijeta, planinario po Himalaji, Andama, Atlasu, Dolomitima, Alpama, stopirao iz Irana preko Iraka sve do Lijepe naše, pentrao se na vulkane u Indoneziji, Japanu, Kolumbiji i Galapagosu, tumarao Amazonom i džunglama Laosa, Kambodže, Burme i Bornea, bespućima Sibira i Mongolije, australskom bušu, Sahari i pustinji Gobi, ali je i dalje preko ušiju zaljubljen u Velebit.

Boris VelicanKristijan Grubisic

PROGRAM:

Vrijeme: Srijeda, 23. travanj 2014. u 20h

Mjesto: Cafe bar BARFLY,  Varaždin, Vatroslava Lisinskog 3

Program: 

20:00 – 20:30 – Iva Mihalic i Branko Krčmar – „Putoholičari u Azerbajdžanu“

20:30 – 21:00 – Boris Veličan – “Indijanci u tenisicama!”

21:00 – 21:30 – Kristijan Grubišić – „Nomadi“

21:30 – 22:00 – Hrvoje Jurić – „biciklom do Nordkapa“

————————————————————————–

22:20  – Party,  neformalno druženje i  razmjena iskustava.