Palma de Mallorca – europska Florida


Palma de Mallorca je grad i luka smješten na otoku Mallorca te glavni grad španjolske autonomne zajednice Baleari. Poznato je španjolsko, ali i europsko turističko odredište te je smještena na južnoj obali otoka, u zaljevu Palma.

1Priroda je zaista bila blagonaklona prema ovom otoku podarivši mu ono najbolje. Naime, otok je prepun predivnih plaža i to posebno na istočnoj i jugoistočnoj strani otoka gdje se nalazi bezbroj uvala koje ćete poželjeti sve obići… Palma de Mallorca je pravo mondeno mjesto s velikim brojem luksuznih vila i hotela, ali sa šarmom prošlih vremena koje možete osjetiti u uskim ulicama starog grada, impozantoj gotičkoj katedrali La Seu ili prekrasnom dvorcu Castell de Bellver smješten na brdu iznad grada. Ukoliko volite sitni bijeli pijesak, prekrasne plaže, egzotične uvale, toplo more, prelijepu prirodu, onda je Mallorca, definitivno destinacija na koju se trebate uputiti ovog ljeta.

8

Čuvena turistička mjesta nalaze se na jugu otoka, u uvali Palma, a tu se ističe Palma de Mallorca sa svojim uzbudljiv noćnim životom. Najveća i najpopularnija turistička mjesta su El Arena, Playa de Palma Ca’n Pastilla, koja se nalaze istočno od glavnog grada. Za one koji žele posjetiti grad, željene destinacije su lijepe katedrale i povijesni centar Palma de Mallorce, Marineland, Costa d’en Blanes, centar bisera Manacor, samostan Valdemosa i putovanje vlakom iz Palma do Sollera.

Hedonistički život u ljetnim mjesecima smiruje se u jesenskim mjesecima. Klima je tada vrlo blaga, a dani su uglavnom sunčani i topli te na otok pristižu mnogi umirovljenici, ali i mlade obitelji s djecom.

4

Izvor: Moja Putovanja