Fiji – egzotični odmor iz snova


Besramno mekan pijesak među prstima, kao snijeg, ali topao. Škakljanje valova i pjesma vjetra u krošnjama palmi, vatreni zalasci sunca – Fiji je čista romantika. Njegove egzotične pješčane plaže i zalasci sunca su među najljepšima na svijetu…

 

04Fiji je usamljena otočna država u jugozapadnom dijelu Tihog oceana, odnosno prostoru poznatom kao Oceanija. Okuplja 320 otoka, od čega je tek trećina naseljena. Najveći i najnaseljini otoci su Vanua Levu i Viti Levu, na kojem se smjestio i glavni grad – Suva, te najviši planinski vrh Mount Tomanivi. Otoci su raspoređeni oko mora Koro, veći su građeni od vulkanskih stijena, dok obale većine otoka okružuju grebeni.

Istražite glavni grad Suva i njegove znamenitosti. Obavezno obiđite gradski muzej i upoznajte se s poviješću ovoga kraja, kao i njegovom kulturom i tradicijom. Udobno se smjestite na terasi slamom prekrivenih bungalova i uživajte u veličanstvenim zalascima sunca. Turisti posjećuju otoke Nadi i Denarau zbog spektakularnih prizora koraljnih grebena u njihovom podmorju. Cjelokupno otočje prava je morska destinacija idealna za kupanje u kristalno plavom moru te izležavanje na pješčanim plažama. Vrijedi vidjeti i vrt Uspavani div (Garden of the Sleeping Giant) pokojnog kanadskog glumca Raymonda Burra. Prostire se na oko 20 hektara u podnožju Nausorija, a okuplja rijetke orhideje, ljiljane i drugo egzotično cvijeće.

03

Za one koje vole istraživati su tu i tropske lagune, narodni parkovi, slapovi i tropske šume. Za one koji vole luksuz su tu jedinstveni hoteli, gdje će vas totalno razmaziti. Duge, pješčane plaže nude nesmetano opuštanje, a i brojne sportske aktivnosti. Otoke i otočiće koje možete posjetiti je dovoljno za više godina istraživanja i lutanja. Izabrati možete fantastične koraljne obale otoka Viti Levu, romantične otočiće Yasawa ili Mamanuca ili više divlje i udaljene otoke Vauna Levu i Taveuna.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Izvor: Moja Putovanja