Doček nove 2017. u New Yorku – Aviokarte iz Zagreba za 590€


WOW Travel Vas vodi na doček nove godine u New York. Povratne avionske karte s polaskom iz Zagreba za samo 590 eur s uključenim zrakoplovnim pristojbama i izdavanjem karte u terminu 30.12.2016.-04.01.2017!

New York kako to gordo zvuči!

New York, osim po svojim nadimcima “Big Apple” (Velika Jabuka), “Grad koji nikada ne spava” te “Gotham”  poznat je diljem svijeta i po svojim neboderima, Manhattanu, Kipu slobode, ali i užurbanom stilu života koji rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

Smješten je na istočnoj obali SAD-a, na ušću rijeka Hudson i East River u jednoj od najvećih svjetskih luka. Sastoji se od pet okruga od kojih svaki predstavlja jednu državnu županiju. Tih pet okruga – The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens i Staten Island ujedinjeni su u jedan grad 1898. godine. Prema posljednjem popisu stanovništva SAD-a, u ovom gradu od 790 kvadratnih kilometara živi 8,175.133 milijuna ljudi! To znači da New York ima gustoću naseljenosti od nevjerojatnih 10.500 stanovnika po kilometru kvadratnom što ga čini najgušće naseljenim glavnim gradom Sjedinjenih država kao i jednim od najnaseljenijih metropolitanskih područja u svijetu.

On je poseban zbog svoje gužve, dinamike i kaosa koji vlada ulicama, što ga čini različitim od ostalih američkih gradova. Možda o tome najbolje govore riječi čuvenog Henrya Forda koji je jednom prilikom izjavio: “New York je država za sebe. Možda bi trebali imati i zasebnu vladu. Svi ovdje misle drugačije i nije im jasno što se dovraga događa s ostatkom SAD-a.”
Mnogi ga zovu glavnim gradom svijeta. Grad je to u kojem se svakodnevno događa milijun stvari i u kojem postoji milijun stvari koje trebate vidjeti.

new-york152

Kako kažu, grad je to kojeg se ili voli ili obožava. I baš kao što se i svjetla Broadwaya nakon raskošnog sjaja gase da bi se sutradan ponovo upalila, tako i New York ima dovoljno energije da svaki novi dan započinje u poznatom eksplozivnom ritmu grada koji nikada ne spava, i to baš onako kao što Frank Sinatra u svojoj himni posvećenoj tom gradu pjeva “I wanna wake up in a city that doesn’t sleep…”.

Milijuni turista slijevaju se u New York svake godine ne bi li doživjeli tu “Veliku jabuku” različitih okusa, mirisa i boja. Što još čekate? Spakirajte kofere i krenite s nama na ovo nezaboravno WOW putovanje… obećavamo Vam putovanje života, pregršt nezaboravnih doživljaja i trenutaka koje ćete pamtiti cijeli život. Zapravo… jedino što vam vezano uz ovo putovanje ne možemo i ne želimo obećati je da ćete se naspavati, jer da citiramo slavnu Simone Beauvoir: “Ima nešto u newyorškom zraku što spavanje čini besmislenim…”

I zato….još nekoliko karata po WOW cijeni čeka Vas u putničkoj agenciji WOW Travel & Events na info@wow-travel.eu. Idemo u New York!

Posjetite i facebook stranicu – WOW Travel 

Autorica članka: Dea Borlak, direktorica marketinga WOW Travel & Events

new-york10